Fruita de temporada

Les fruites i verdures són imprescindibles en qualsevol dieta saludable. El consum de fruita de temporada va lligat al consum de proximitat. El fet de consumir fruita i verdura de proximitat té un paper clau en la recuperació del nostre territori, en l’impuls de l’economia local i en preservar la pagesia. A més, si com a consumidores responsables donem prioritat als productes locals de temporada per sobre de productes que venen de lluny, contribuïm a la disminució de costos ambientals i una menor petjada ecològica.

I quins avantatges té la fruita de proximitat?

En primer lloc, tenen més nutrients, ja que es cultiven en un clima adequat. Això els permet completar el seu cicle vital de maduració de manera òptima conservant totes les propietats nutricionals. Són productes frescos acabats de collir!

En segon lloc, el gust natural, no alterat per factors externs, com podria ser la conservació en cambres frigorífiques o l’ús de certs conservants. A més, tenen un millor preu. Si un producte ve de lluny o està fora de temporada, hi ha costos addicionals, principalment el transport, que encareixen el producte quan arriba als punts de venda.

Incentivant el producte de proximitat (km 0) i el comerç local, generem riquesa en el nostre territori i en l’entorn on vivim.

Compartim un calendari amb la temporalitat de fruites i verdures, per ajudar-vos a triar la millor fruita mes a mes!

Calendari de fruites i verdures

Política de Privacitat

VISÍTA’NS /

C/ Pere IV, 433 baixos A.

08020 Barcelona

CONTACTE /

623 31 98 26

nomdonalagana@gmail.com

Forment part de:
Amb el suport de:
Promou:
Finança:

Formem part de:

Amb el suport de:

Promou:
Finança: