
Poc calòriques i saboroses, les maduixes tenen molts beneficis. Després de l’aigua, el seu principal component són els hidrats de carboni (quantitat moderada aproximadament del 7% del seu pes), principalment fructosa, glucosa i xilitol. Són font de vitamina C, amb un percentatge inclús superior a les taronges. Una ració mitjana de maduixes de 150 g conté 86 mg de vitamina C, mentre que una taronja mitjana de 225 g en conté 82. Les maduixes contenen diversos àcids orgànics, entre els quals destaquen els àcids cítric, màlic i oxàlic.
Les maduixes són una de les fruites amb major capacitat antioxidant, gràcies al seu contingut en flavonoides (antocianines), polifenols (àcid el·làgic) i vitamina C. El color característic de la maduixa es deu principalment a les antocianines.
I quins serien els punts dèbils? Podríem parlar de la seva fragilitat. Les maduixes són fruites que es fan malbé amb facilitat, que es continuen recollint a mà i que no es poden amuntegar. S’han de rentar sempre abans de consumir-les, però només aquelles peces que s’hagin de consumir, ja que la humitat pot afavorir l’aparició de floridures.
Aquesta primavera, a gaudir de les maduixes! I per a poder gaudir-ne durant tot l’any, no oblideu la nostra deliciosa melmelada artesana.