Violència de gènere per poders

El 2021 es van interposar 162.848 denúncies per violència masclista a tota Espanya. Tanmateix, només es van concedir 37.235 ordres de protecció, és a dir, únicament un 22% de les denúncies es va concretar amb una ordre d’allunyament. Això significa que un jutge o jutgessa dictamina que existeix una situació objectiva de risc per a la víctima i això determina que es concedeixi dita protecció. Encara que no totes les dones víctimes de violència de gènere demanin una ordre de protecció, la realitat és que sols a 1 de cada 4 dones que denuncien la seva parella o ex-parella per violència masclista se li concedeix una orde d’allunyament.

Les xifres de dones víctimes mortals assassinades per part de la seva parella o ex-parella a Espanya ens posen la carn de gallina: 47 dones el 2021, 1.144 dones des de 2003 fins a data d’avui. Això només és la punta de l’iceberg, dades que es publiquen a la premsa i a les secciones de successos. Però la majoria de dones que han fet el pas de denunciar, continua patint assetjament i maltractament de diferents maneres després de la separació.

La violència de gènere per poders és un maltractament dels més desconeguts i menys perseguits, un tipus de maltractament que utilitza la justícia per tal de continuar l’assetjament i el maltractament de la víctima després de trencar la relació. La justícia permet a l’agressor ser Déu. Consisteix en utilitzar l’aparell judicial, interposant una denúncia rere l’altra per tal d’aconseguir que la víctima no pugui oblidar el seu agressor, que tingui por, que hagi de gastar-se els diners per a defensar-se de mentides i invertir la seva vida en justificar-se. El maltractador aconsegueix ser al cap de la seva víctima, provocant-li dany moral, econòmic i psicològic. D’aquesta manera, enlloc de millorar la seva vida després de la separació o divorci, la dona entra en un estat de depressió, ansietat i frustració.

Ens queda una llarg camí! Aquí us deixem una recomanació de lectura: Un currículum perfecto, de Noelia Colmenarejo. Un llibre dedicat a aquelles dones que no han estat silenciades.

Política de Privacitat

VISÍTA’NS /

C/ Pere IV, 433 baixos A.

08020 Barcelona

CONTACTE /

623 31 98 26

nomdonalagana@gmail.com

Forment part de:
Amb el suport de:
Promou:
Finança:

Formem part de:

Amb el suport de:

Promou:
Finança: