La llimona, joia daurada

Sorteo Año Nuevo 2024

A Nomdonalagana diem que la llimona és una joia daurada. L’ús d’àcid cítric és bàsic per aconseguir l’acidesa necessària perquè la pectina que conté la fruita actui i la melmelada tingui la seva consistència característica. Per tant, la llimona, concretament el suc de llimona, és un ingredient indispensable utilitzat en totes les nostres varietats de melmelada. A més de proporcionar una textura adequada, l’acidesa de la melmelada aporta un sabor equilibrat, un aspecte brillant i ajuda a prevenir alguns problemes de qualitat, com per exemple la cristal·lització del sucre.

Els llimoners (Citrus limonum) són arbres fruiters de fulla perenne de la família de les rutàcies. Una característica diferencial del llimoner respecte la resta de cítrics, és que té més d’una floració a l’any, és a dir, els llimoners són reflorescents. Així doncs, en un mateix arbre podem trobar llimones en diferents fases de creixement. Aquest fenomen permet obtenir llimones durant tot l’any. Els llimoners creixen en climes temperats  i actualment es poden trobar a qualsevol part del món.

La germana verda de la llimona, la llima, és un cítric procedent d’Àsia i el seu cultiu está més restringit a les zones tropicals i subtropicals, ja que és molt més sensible al fred. Hi ha llimes àcides i llimes dolces, aquestes darreres sense acidesa.

 A Catalunya, la llimona que consumim habitualment és la groga, amb pell gruixuda i rugosa, molt aromàtica i amb poc pinyol. És un dels cítrics amb més alt contingut en vitamina C, sobretot si també es consumeix part de la pell. La polpa conté àcids orgànics, principalment àcid cítric, responsables del seu sabor àcid. La llimona també conté bioflavonoides i betacarotens, que tenen propietats antioxidants. Per altra banda, la llimona té un elevat contingut en fibres solubles, com la pectina, que es troba localitzada principalment a la part blanca que hi ha entre la pell i la polpa. Un munt de components que li confereixen un munt de propietats a aquest cítric, imprescindible en l’elaboració de les nostres melmelades artesanes. Una joia!

 

 

Política de Privacitat

VISÍTA’NS /

C/ Pere IV, 433 baixos A.

08020 Barcelona

CONTACTE /

623 31 98 26

nomdonalagana@gmail.com

Forment part de:
Amb el suport de:
Promou:
Finança:

Formem part de:

Amb el suport de:

Promou:
Finança: